1/3/1992
21 Ετών τότε ,υπογράφω την πρώτη μου σύμβαση συνεργασίας με την Nationale Nederladen και το ταξίδι μου στον κόσμο των ασφαλειών είχε ξεκινήσει.
30 χρόνια μετά ακόμα θυμάμαι πως με οδήγησε εκεί η φιλοδοξία ,για μια καλύτερη δουλειά ,το πείσμα, που με πιάνει όταν μου λένε πως δεν μπορώ, και οι προοπτικές ,οι οποίες δεν είχαν όριο.
Θυμάμαι την πρώτη μου χειραψία στο γραφείο και την πρώτη ευχή του διευθυντή μου,(γερό στομάχι) η οποία δυστυχώς δεν έπιασε ,τις συμβουλές, τις παροτρύνσεις τα αμέτρητα meetings ,σεμινάρια , εκπαιδεύσεις που όλα αυτά τα χρόνια διαμόρφωσαν τον επαγγελματικό μου χαρακτήρα.
Γνώρισα κόσμο και κοσμάκη , διευθυντές , managers ,συνάδελφους , που από τον καθένα κρατάω μόνο ότι καλό είχαν να μου δώσουν, πολλές φορές και εν αγνεία τους.
Έχω επισκεφτεί εκατοντάδες σπίτια ενημερώνοντας και προωθώντας ασφαλιστικά προγράμματα γνωρίζοντας κόσμο από όλα τα κοινωνικά στρώματα , με διαφορετικές οικονομικές δυνατότητες , σχεδόν από όλα τα επαγγέλματα που υπάρχουν.
Κόσμος δύσκολος ,εύκολος ,ευχάριστος και δυσάρεστος , κόσμος καχύποπτος αλλά και πονηρός αλλά όλοι είχαν και έχουν τον ίδιο παρονομαστή , την ανασφάλεια.
Στη διαδρομή μου αυτή ,χρειάστηκε να προσαρμοστώ σε νέα δεδομένα, χρειάστηκε να αλλάξω ρότα ,χρειάστηκε να πέσω και να ξανασηκωθώ για να κρατήσω απαράλαχτο το ποιο σημαντικό πράγμα σε αυτή τη δουλειά… να κοιμάσαι το βράδυ ήσυχος .
30 χρόνια λοιπόν , και θυμάμαι επίσης πως μετά το «γερό στομάχι» που μου ευχήθηκε ο πρώτος μου διευθυντής μου είπε πως «είσαι πολύ μικρός, και αυτό έχει ένα καλό και ένα κακό. Το καλό είναι πως έχεις πολλά χρόνια καριέρας μπροστά σου. Το κακό είναι πως τώρα στο ξεκίνημά σου δε θα σε πάρει κανείς σοβαρά»
Το κακό κομμάτι το έδιωξα γρήγορα , το καλό κομμάτι φεύγει μέρα με τη μέρα.
Ελπίζω και εύχομαι να ξαναγράψω ένα τέτοιο κείμενο στα 40 και στα 50 χρόνια καριέρας .
Ευχαριστώ όλους όσους συμπορεύεστε μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια!

Κοινοποίηση σε:


Επικοινωνήστε μαζί μας

`
  Επιθυμώ να ενημερώνομαι για μελλοντικά νέα και προσφορές
* Απαιτούμενα Στοιχεία